Descriere proiect

Începand din anul  școlar 2015-2016 Colegiul Național “Mihai Eminescu” Constanța, este unitate școlară parteneră în cadrul proiectului european Erasmus+, Acțiunea-Cheie 2 (KA2) – parteneriate strategice între școli, „BE A BUDDY NOT A BULLY”, alături de alte șapte țări: Grecia (coordonator), Portugalia, Italia, Lituania, Bulgaria, Spania și Turcia.
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, iar suma ce revine Colegiului Național “Mihai Eminescu” este de 13.076 euro.
Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani (2015-2018) și are ca scop prevenirea fenomenului de bullying în favoarea unui comportament pozitiv și amical.
Școala coordonatoare a proiectului este 6th High School din Lamia, Grecia.
Proiectul se desfașoară pe mai multe etape, în prima fază identificându-se nivelul fenomenului în școlile participante prin aplicarea unui chestionar destinat elevilor. Analiza rezultatelor va fi raportată într-o platformă de diseminare Erasmus+.
Printre diversele activități propuse în cadrul proiectului se numără: realizarea unui logo al proiectului, un website, un joc pe computer, o broșură pentru profesori cu rol de material informativ, o carte de povestiri despre bullying realizată prin contribuția comună a elevilor școlilor participante la proiect (câte trei povestiri din partea școlilor partenere selectate în urma unui concurs școlar).
 
BE A BUDDY NOT A BULLY în presă: